Venezuela susține rolul social al arhitecturii la Bienala de la Veneția


bienala_venetiaCaracas, 27 mai, in 2016 (AVN).

O serie de proiecte realizate de la auto-gestionare și de la luptele populare din țară, cu scopul de a transforma mediile urbane, integrează eșantionul care se expune în Pavilionul Venezuela de la a XV Ediție a Bienalei de Arhitectură de la Veneția.

Expoziția, denumită Forțele Urbane, arată o nouă concepție a arhitecturii cu un punct de vedere social, care combină experiența arhitecților cu comunitățile, al cărei rezultat este o inițiativă semnificativă, cum ar fi proiectul de transformare urbană “Spațiile pentru Pace “, lansat în 2014.

“Această lucrare pe care o face guvernul bolivarian de la Vicepreședinte pentru zona teritorială a Ministerului Puterii Populare pentru Cultură, ajunge aici, la Veneția, și este ca și cum ar ajunge în inima lumii artistice pentru a demonstra că este posibil să se construiască o lume diferită, așa cum facem noi”, a informat Ministrul Culturii, Freddy Ñañez.

La această activitate a participat, de asemenea, ambasadorul Venezuelei în Italia, Isaias Rodriguez, care a menționat că propunerea țării din America de Sud a fost bine primit ă de către asistenții care au participat la bienală.

“Cei din mass-media care au vizitat pavilionul nostru ne-au plasat în acest moment între primii 10 din cei care într-adevăr răspund scopului expoziției”, a spus reprezentantul diplomatic.

De asemenea, a mai spus că că politicile socialiste create de la sosirea Comandantului Hugo Chavez la Președinția Republicii, în 1999, și continuate de către actualul președinte, Nicolás Maduro, conctribuie la transformarea unei noi conștientizări în societate, și de aceea este atât de dificil pentru grupurile de opoziție să destabilizeze țara.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets