Venezuela trimite ajutoare umanitare în Cuba pentru distrugerile provocate de uraganul Matthew


hermine-twCaracas, 8 octombrie 2016 (MPPRE).

Diplomația Bolivariană de Pace și-a extins brațul solidar către Republica Cuba, prin trimiterea navei Goajira T-63 cu un transport ce conține unități mobile de avansare în recuperarea rapidă a comunităților care au fost lovite de furtuna Matthew, care a lăsat în urmă pagube materiale importante în partea de est a Antilelor Mari.

În ciuda faptului că insula a fost afectată de uraganul Matthew, nu a suferit pierderi umane. Fenomenul natural a provocat distrugeri la infrastructura provinciilor Santiago de Cuba, Holguin și Guantanamo.

Din portul La Guaira, statul Vargas, nava care aparține Armatei Venezuela, a ridicat ancora cu 375 de tone de mașini, sprijin pentru îndepărtarea pământului și a resturilor care vor fi dedicate reconstrucției locuințelor și a serviciilor publice de pe Insulă.

Printre echipele trimise se găsesc: două camioane pigman, un tractor cu încărcare frontală, opt camioane cu basculante, un camion cisternă, trei camioane mixer, două buldozere, două excavatoare Caterpillar, patru mini-camioane, trei echipamente de încărcare, o instalație de mortar umed și 20 de mii de metri pătrați de acoperiș din plăci metalice.

Vicepreședintele pentru Domeniul Social, Jorge Arreaza, a declarat că aceste acțiuni fac parte din măsurile luate de Guvernul Bolivarian și președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, în solidaritate cu națiunile

caraibiene, “în ciuda dificultăților, vom continua să ne extindem mâna prietenoasă spre țările surori”, a spus el.
Pe de altă parte, ministrul Locuinței și al Habitatului, Manuel Quevedo, a subliniat faptul că este prima dată când Marea Misiunea Barrio Nuevo (Cartier Nou) Barrio Tricolor (Cartier Tricolor) ajunge la o altă națiune, “este o plăcere să trimitem ajutoare în Cuba, în prima călătorie am avut toată voința noastră, toată dragostea noastră, efortul nostru modest pentru a îi sprijini în aceste circumstanțe, misionarii noștri sunt gata să își asume această misiune comandată de președintele nostru, Nicolas Maduro”.

Ambasadorul Republicii Cuba acreditat în Venezuela, Rogelio Polanco, și-a exprimat aprecierea în numele poporului cubanez pentru gestul de solidaritate și caracter umanist și integraționist al Revoluției Bolivariene. “Îi mulțumesc președintelui venezuelean, Nicolas Maduro, care încă de la început și-a exprimat îngrijorarea și a oferit ajutorul imediat”.

“Acest ajutor va fi foarte util într-un moment în care oamenii noștri au trebuit să înfrunte adversitatea naturii, un uragan de categoria patru a lovit dur în Guantanamo, îmbrățișarea Venezuelei ne va ajuta să ne recuperăm în curând teritoriile afectate”.

Continuând cu exemplul Comandantului etern, Hugo Chavez, Patria lui Bolivar împreună cu președintele Nicolas Maduro, continuă să își extindă solidaritatea cu națiunile lumii.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets