Venezuela trimite ajutor umanitar în Dominica, țară afectată de furtuna tropicală Erika


ajutor_umanitarLa Guaira, 29 august 2015 (MPPRE)

În această sâmbătă, Guvernul Venezuelean a trimis un transport umanitar în Dominica, ţară afectată de furtuna tropicală Erika, soldată cu pierderi umane şi materiale.

De la Aeroportul Internaţional Simón Bolívar, în Maiquetía, vice-ministrul pentru America Latină şi Caraibe, Alexander Yánez, împreună cu secretarul executiv al ALBAşi preşedintele PDV Caraibe, Bernardo Álvarez, directorul naţional al Protecţiei Civile şi Gestionarea Dezastrelor, Luis Ernesto Díaz Curbelo, precum şi alţi lucrători din sfera socială au participat la trimiterea de ajutoare poporului frate din Dominica.

Cu acest transport, Yánez a subliniat exemplul Diplomaţiei Bolivariene de solidaritate şi cooperare cu ţările latino-caraibiene. „Suntem aici pentru a îndeplini ordinul preşedintelui Nicolás Maduro şi al ministrei de externe Delcy Rodríguez, oferind exemplul Diplomaţiei Bolivariene de solidaritate, de cooperare cu popoarele din America Latină şi Caraibe.

Acesta a informat, de asemenea, că astăzi Venezuela trimite o primă tranşă de ajutor umanitar comunităţii din Dominica, „o ţară soră, membră a ALBA şi PetroCaraibe, care a fost devastată de o furtună tropicală ce a afectat grav teritoriul şi populaţia sa”.

Vice-ministrul venezuelean a detaliat că la această primă tranşă de ajutor umanitar participă Ministerul de Externe al Venezuelei, Ministerul Puterii Populare pentru Sănătate, al Internelor, Alimentaţiei, Protecţiei Civile şi PDV Caraibe.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets