Venezuela va avea propria criptomonedă

Venezuela va avea propria criptomonedă


Caracas, 03 decembrie 2017 (AVN)

Președintele Republicii, Nicolas Maduro, a anunțat crearea unei criptomonede în Venezuela, care va fi susținută de rezervele de petrol, aur, gaze și diamante.

Acest sistem va permite realizarea tranzacțiilor financiare, va contracara blocada financiară împotriva națiunii venezuelene, și accesarea a noi forme de finanțare internațională pentru dezvoltarea economică și socială a țării, a explicat în programul Duminicile cu Maduro, numărul 98, transmis de la Târgul Internațional de Știință și Tehnologie Jacinto Convit, din El Poliedro din Caracas.

’’Vom implementa un nou sistem de criptomonedă bazat pe sistemele de petrol, pentru a avansa în domeniul suveranității monetare. Acest lucru ne va permite să avansăm spre noi forme de finanțare internațională’’, a spus el.

Această monedă virtuală de schimb oferă o mai mare siguranță publicului de a gestiona toate operațiunile financiare.

’’Această criptomonedă este pentru a se realiza tranzacțiile financiare, și de a căuta noi forme de finanțare. Se va numi Petro. Cu acest lucru ne încorporăm în lumea secolului XXI’’, a spus el.

El a reiterat faptul că, datorită acestei criptomonede, țara va putea ’’avansa către un sistem financiar solid pentru a ne susține dezvoltarea’’.

Șeful Statului a anunțat, de asemenea, înființarea Observatorului de Blockchain în Venezuela, ca bază instituțională, politică și juridică pentru lansarea criptomonedei în țară. Acest observator va fi format de o echipă multidisciplinară de 50 de specialiști din domeniile tehnologiei, economiei și finanțelor, juridic, domeniul monetar și media. Acesta va fi înscris Ministerului Puterii Populare pentru Educație Universitară, Știință și Tehnologie.

Blockchain este platforma de software cea mai importantă din lume pentru activele digitale și este o modalitate simplă și sigură de a cumpăra și de a vinde moneda digitală.

Bitcoin a fost prima criptomonedă creată în lume (2009) și funcționează ca un sistem de plăți bazat pe fișiere de calculator. Prin intermediul acestui mecanism se pot face tranzacții, cum ar fi, plățile de bunuri și servicii prin internet.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets