Venezuela va continua să joace un rol stabilizator în Petrocaribe


rol_Petrocaribe1Kingston, 22 mai 2016 (MPPRE).

“Noi știm că în lumea în care trăim sunt importante amenințări economice și uneori viitorul se poate prezenta ca o incertitudine, așa că am insistat mult pe ceea ce s-a afirmat în acești 10 ani despre Petrocaribe: numai împreună oamenii din Caraibe pot spera la tranzitul dezvoltării și al fericirii “.

Acest lucru a fost asigurat de către președintele venezuelean Nicolas Maduro, într-o conferință de presă cu prim-ministrul din Jamaica, Andrew Michael Holness, ocazie în care au subliniat importanța pe care o are Petrocaribe pentru oamenii din Caraibe încă de la începuturile sale, datorită inițiativei Comandatului Suprem, Hugo Chavez.

“Noi am asigurat prim-ministrul și Jamaica de faptul că Venezuela va continua să joace rolul pozitiv pe care îl are la Petrocaribe, un rol stabilizator și un generator al dezvoltării în comun pentru a construi noua regiune de pace în America Latină și Caraibe”.

Primul-ministru din Jamaica, Andrew Michael Holness, a asigurat faptul că, în timpul întâlnirii cu președintele Nicolas Maduro s-a ajuns la trei acorduri de cooperare în domeniul economic, comercial, energetic și cultural, care vor extinde și mai mult relațiile bilaterale.
Primul include îmbunătățirea comerțului prin acorduri în cadrul platformei Petrocaribe.

Al doilea implică “îmbunătățirea și extinderea proiectului de rafinare care a fost considerat în mod reciproc, un imperativ pentru dezvoltarea economică din Jamaica”.

Al treilea include consolidarea legăturilor culturale cu Venezuela, inclusiv cooperarea cu Sistemul de Orchestre din Patria lui Bolivar. “Dorim să menținem această cooperare și colaborare între țările noastre și ne arătăm aprecierea față de Venezuela pentru generozitatea lor de-a lungul anilor”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets