Venezuela va prezida Parlamentul Mercosur începând din 2015


mercosur_parlamentoCaracas, 18 noiembrie (AVN)

Venezuela va prezida Parlamentul Pieţii Comune a Sudului (Parlasur), începând din ianuarie anul viitor, a informat vicepreşedintele Saúl Ortega, reprezentant al Venezuelei, în faţa acestei instanţe.

A adăugat că înainte de sfârşitul lui 2014, naţiunea venezueleană va lua în primire Parlamentul, pentru a se încorpora planului politic de integrare care va permite continuarea progreselor prin proiectele existente între blocurile regionale, precum Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (Celac), Unitatea Naţiunilor Sud-Americane (Unasur), Alianţa Bolivariană a Popoarelor Americii Noastre (Alba) şi Petrocaribe.

Informaţia a fost oferită de la sediul Adunării Naţionale, unde Ortega a prezentat concluziile celei de a XXXII-a Sesiuni Ordinare şi a XIII-a Sesiuni Speciale a Parlamentului Mercosur, desfăşurată zilele trecute la Montevideo, Uruguay.

Ortega a menţionat că în această ultimă reuniune Parlasur din anul în curs, a fost aprobată propunerea deputatului venezuelean Fernando Soto Rojas, care a solicitat ca Mercosur să fie declarat zonă de pace, prin analogie cu declararea similară a Celac în cadrul reuniunii de la Havana, Cuba, din luna februarie.

De asemenea, s-a autorizat adresarea unui salut către Venezuela pentru primirea sa ca membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, şi s-a emis o declaraţie de respingere a actelor de spionaj ale Agenţiei de Securitate nord-americană în ţările membre Mercosur.

Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets