Venezuela va propune la Viena metoda de apărare a stabilității pieței petrolului


eulogio-del-pinoCaracas, 06 decembrie 2016 (AVN).

În cadrul reuniunii care va avea loc sâmbătă, 10 decembrie în Viena, membrii Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (Opec), și alte țări din afara grupului producătoare de petrol, Guvernul venezuelean va discuta faptul că producătorii trebuie să implementeze formule și mecanisme pentru a stabili un preț echitabil al petrolului, care să acopere costurile și investițiile cerute de sectorul hidrocarburilor, și păstrarea stabilității pieței.

“Trebuie să ne îndreptăm spre o metodă de stabilire a prețurilor de către țările producătoare (…). Prețul respectiv să justifice cât de mult se investește, cât este necesar pentru a susține investițiile și costurile noi, și acest lucru ar putea fi echitabil pentru țările producătoare”, a spus ministrul Petrolului, Eulogio del Pino.

Intervievat în programul “Dando y Dando”, transmis de Radioul Național din Venezuela, De Pino a spus că în timpul reuniunii se vor numi, de asemenea, și cele două țări non-Opec care, împreună cu Venezuela, Argelia și Kuweit vor alcătui Comitetul de Monitorizare la Nivel Înalt, pentru a monitoriza acordul la care a ajuns Opec de a reduce producția la 1,2 milioane de barili /zi.

El a afirmat că acest comitet se va întruni periodic, pentru a evalua progresele inventariate și echilibrul prețurilor, acțiuni care vor fi menținute timp de șase luni, începând din ianuarie 2017, când va intra în vigoare acest acord.

A subliniat faptul că se așteaptă o recuperare de 10, 15 și 20 de dolari pe baril în următoarele luni. Referitor la prețul actual, a spus că s-au recuperat mai mult de 8 dolari pe baril în mai puțin de o săptămână.

În ultimii doi ani, piața petrolului a fost afectată de supra-oferta de petrol, ceea ce a produs reducerea prețurilor cu maimult de 60%, lucru care pune în pericol nivelul de investiții necesare pentru a satisface cererea energetică la nivel mondial.

Atacuri cibernetice

În interviu, ministrul a mai spus că, după acest acord istoric de la Viena, realizat pe 30 noiembrie, au avut loc 16.943 de atacuri cibernetice împotriva tranzacțiilor venezuelene.

Acestea au fost întreprinse între 1 și 3 decembrie din Coreea de Sud, Olanda și Statele Unite.

“Aceste atacuri erau menite să împiedice toate tranzacțiile noastre”, s-a plâns ministrul.

În acest sens, a menționat că în astfel de situații, compania petrolieră de stat Pdvsa din Venezuela dispune de sisteme de protecție care garantează continuitatea operațiunilor sale.

Vineri, 2 decembrie, au fost sesizate eșecuri în serviciile de internet, platforme de vânzare și pe platforma tehnologică de schimb comercial, consecință a acestui atac cibernetic.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets