Venezuela va riposta la atacurile venite din partea secretarului general al O.S.A.

Venezuela va riposta la atacurile venite din partea secretarului general al O.S.A.


NM_cCaracas, 16 mar (PL)

Președintele venezuelian, Nicolás Maduro, a dat asigurări că Venezuela va riposta în plan politic și diplomatic agresiunilor îndreptate contra țării sudamericane din partea secretarului general al Organizației Statelor Americane (OSA).

”Nu vom închide gura”, a spus în ajun președintele venezsuelian, laa relansarea misiunii sociale José Gregorio Hernández, la Centrul Național de Genetică Medicală din statul Miranda.
Maduro a subliniat că guvernul său va răspunde pe toate planurile politic și diplomatic, dincolo de Venezuela, ”pentru că așa ne cere morala și loialitatea”.

El a semnalat că desemnarea Venezuelei, în unanimitate, ca președinte al Asociației Statelor Caraibiene (ASC), ”spune mult despre bătălia pe care o dă țara contra intervenționismului”.
”Venezuela nu va rămâne tăcută, vom striga tare și nimeni să nu amenințe Venezuela și cu atât mai puțin are voie s-o facă Luis Almagro”, a spus Maduro.

Reacția Venezuelei are loc după ce secretarul general al OSA, uruguayanul Luis Almagro a solicitat într-un raport prezentat acum două zile, să fie suspendată Venezuela din organismul continental.

La rândul lor, peste 225 de mișcări sociale latinoamericane au semnat un document prin care își exprimă sprijinul pentru Venezuela și resping amestecul direct al secretarului general al OSA în treburile interne ale țării sudamericane.

În ajun, ministrul de externe venezuelian, doamna Delcy Rodriguez, l-a acuzat pe Almagro să este la conducerea ”factorilor fasciști, extremiști, antidemocratici și periculoși din dreapta emisferică” contra Venezuelei.

”Este stăpânit de ură contra poporului Venezuelei, și în zelul lui de a interveni în țară nu-i pasă că este afectată patria noastră”, a spus Ministrul.

(Prensa Latina)
sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets