Venezuela va scuti Dominica de datorie din cauza distrugerilor uraganului Maria
(Foto: Twitter)

Venezuela va scuti Dominica de datorie din cauza distrugerilor uraganului Maria


Caracas, 21 noiembrie 2017 (RNV)

Republica Bolivariană Venezuela va scuti Dominica de datoria obligațiunilor pe termen scurt și termen lung acordate de către Petrocaribe pentru reconstrucția țării, din cauza pagubelor provocate de uraganul Maria din septembrie, a anunțat marți ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Externe al Republicii, Jorge Arreaza.

’’Vrem să anunțăm astăzi că, din cauza condițiilor dificile prin care trece poporul din Dominica, după trecerea uraganului Maria, Venezuela anunță punerea în mișcare a unui proces de scutire a datoriei pe termen scurt și lung pentru consumabile de la Petrocaribe de la crearea sa, până în septembrie 2017’’, a spus acesta într-un forum privind schimbările climatice de la Organizația Națiunilor Unite (ONU) și Caricom.

Arreaza a spus că datoria depășește 100 de milioane de dolari: ’’Acest lucru este pentru a permite guvernului primului ministru al Dominicăi, Roosevelt Skerrit, să dispună de fonduri pentru reconstrucția țării sale, precum și crearea unui spațiu fiscal pentru accesarea de noi credite’’, a spus.

Titularul portofoliului de Relații Externe, a indicat că această măsură este similară cu cea executată cu oamenii din Haiti, după ce au fost afectați de un puternic cutremur în 2010.

El a adăugat că Guvernul Bolivarian este în stadiu de evaluare cu cazurile din Antigua și Barbuda, precum și alte națiuni afectate, pentru a lua măsuri similare cu cea a Dominicăi.

’’Într-un moment în care țara noastră suferă un blocaj criminal din partea Statelor Unite, Venezuela este și va fi în concordanță cu principiul solidarității’’, a spus el.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets