Venezuelenii cred că trebuie continuat dialogul și extinderea participării


sondajCaracas, 11 decembrie 2016 (Correo del Orinoco).

Cel mai recent studiu al firmei de sondaje Hinterlaces a scos la iveală faptul că venezuelenii consideră că masa de dialog dintre Guvern și opoziție trebuie să se reunească în continuare, pentru mai multe luni, până când ajung la acorduri și rezultate.

În conformitate cu rezultatele sondajului, prezentate de Jose Vicente Rangel în programul de duminică transmis de canalul privat Televen, 73% dintre respondenți au declarat că sunt de acord cu continuitatea dialogului, în timp ce 24% sunt împotrivă.

Cu toate acestea, un procent ridicat a spus că ar trebui să se extindă participarea la dialog, unde să fie convocate sectoare de afaceri (89%) și independenți (85%).

Masa de dialog pentru pace în Venezuela a fost instalată oficial și public la data de 30 octombrie, când a avut loc prima întâlnire și conversație între Guvern și opoziției, cu participarea trimisului Papal și al Uniunii Națiunilor Sud-americane (Unasur).

Sondajul realizat pe 1.580 de persoane în toată țara, între 24 noiembrie și 5 decembrie 2016, a revelat, de asemenea, opinia venezuelenilor cu privire la viitorul lor economic.

Când au fost întrebați despre cel mai bun suport pentru progresul personal, 76% au spus că “cu educație și un loc de muncă bun poți merge mai departe“, în timp ce 18% crede că pot reuși doar “cu ajutorul guvernului”.

În acest sens, au spus că viitorul lor economic personal și familial depinde mai mult de efortul personal (68%), iar 28% dintre respondenți au spus că depinde de politica economică a Guvernului național.

Atunci când au fost întrebați despre preferința conducerii guvernului de a rezolva problemele economice pe termen scurt și termen mediu, 51% preferă “ca guvernul președintelui Maduro să ia măsuri eficiente și să rezolve, chiar dacă numai o parte din problemele economice ale țării”, în timp ce 44% preferă să vină un guvern din opoziție.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets