Venezuelenii vor dezbate Agenda 2030 de Dezvoltare Durabilă, în vederea armonizării acesteia cu Planul Patriei


presedintele_maduro1New York, 27 septembrie 2015 (Ministerul Puterii Populare pentru Comunicare şi Informaţie).

Preşedintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, a instruit echipa sa guvernamentală pentru organizarea de dezbateri populare ample, în vederea armonizării Agendei 2030 de Dezvoltare Durabilă cu Legea Planului Patriei 2013-2019.

Astfel a informat duminică, la ieşirea din sediul Naţiunilor Unite, când a fost abordat de către ziarişti după participarea, în cursul dimineţii, la dezbaterea asupra Agendei 2030 de Dezvoltare Durabilă şi la reuniunea liderilor mondiali pentru Egalitatea de Şanse şi Capacitarea Femeilor.

„În Venezuela avem Planul Patriei, care este Planul Revoluţiei Socialiste şi pe care acum trebuie să-l adaptăm pentru a continua garantarea bunăstării poporului nostru”.

Ceea ce s-a aprobat astăzi de către Naţiunile Unite sunt „idei pentru un sistem uman şi am dat instrucţiuni în Venezuela, echipei mele guvernamentale, vicepreşedintelui meu,

pentru a începe dezbateri, deoarece trebuie să lucrăm împreună cu poporul asupra acestor obiective pentru anul 2030”.

Speră că se va proceda la fel în toate ţările „că va avea loc o dezbatere mondială care să ne conducă la un model etic despre care vorbeşte atât Papa Francisc şi care ne invită la depăşim această societate a inegalităţii”.

Consultat cu privire la liniile principale ale discursului său prin care a chemat la transformarea modelelor economice şi o nouă abordare a puterii, Şeful Statului venezuelean a spus: „Este necesară o transformare a puterii, lumea avansează către un model multipolar, multicentric şi, deci, trebuie să ne punem în serviciul planurilor de egalitate şi mulţumire socială”.

Le-a mai spus ziariştilor, la fel ca în discursul său din faţa liderilor mondiali, că această criză migratorie este o consecinţă a războiului. „Acele ambarcaţiuni pe care le vedem astăzi pline de emigranţi africani sunt rezultatul modelului de conflict”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

 

Latest Tweets