Vicecancelarii Unasur vor revizui agenda integrării


Caracas, 17 noiembrie 2014 (Telesur)

Viceminiştrii pentru Relaţii Externe ai celor 13 ţări membre Unasur vor analiza activitatea acestui bloc multilateral şi vor pregăti itinerariul Şefilor de Stat în vederea participării la summitul prezidenţial din decembrie.

Viceminiştrii Relaţiilor Externe ai ţărilor membre Unasur vor avea o reuniune la Santa Cruz (zona de centru-est a Boliviei) pentru a discuta teme ale agendei întâlnirii la nivel prezidenţial prevăzută a avea loc pe 5 decembrie în Ecuador.

Reuniunea se va desfăşura pe 20 – 21 noiembrie, în scopul analizării activităţii blocului regional în vederea apropiatului summit prezidenţial, a declarat vicecancelarul Ecuadorului, Leonardo Arizaga.

A arătat că vor fi dezbătute teme fundamentale pentru acest organism multilateral, precum crearea Scolii Sud-Americane de Apărare, progresele în acordarea “cetăţeniei sud-americane”, sau revizuirea misiunii observatorilor electorali.

Quito (capitala Ecuadorului) doreşte să propună “un tratat privind energia în America de Sud, care să coordoneze interrelaţia în materie de electricitate, petrol şi gaze”, a subliniat vicecancelarul ecuadorian.

Summitul prezidenţial se va desfăşura în paralel cu inaugurarea noului sediu Unasur de la Ciudad Mitad del Mundo (în nordul capitalei Quito).

Cu această ocazie vor fi organizate o serie de activităţi, printre care Săptămâna Culturii Unasur, Seminarul Internaţional Integrare şi Convergenţă în America de Sud.

La Santa Cruz, Bolivia, vor fi prezenţi funcţionari din Argentina, Bolivia, Brazilia, Columbia, Chile, Ecuador, Guyana, Paraguay, Venezuela, Peru, Surinam şi Uruguay.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets