Viceministrul Samuel Moncada a avut o reuniune în Caracas cu Ambasadorii și Șefii Misiunilor din Europa


samuelmoncadaCaracas, 11 ianuarie 2017 (MPPRE)
Viceministrul pentru Europa al Ministerului Puterii Populare pentru Afaceri Externe, Samuel Moncada, a avut o reuniune cu ambasadorii și șefii de Misiune ai continentului european acreditați în Republica Bolivariană Venezuela, cu scopul de a informa despre situația legală cu privire la actul neconstituțional al Adunării Naționale, acela de a declara o presupusă abandonare a atribuțiilor din partea președintelui constituțional al Republicii, Nicolas Maduro Moros.

Întâlnirea a avut loc la Casa Galbenă Antonio Jose de Sucre, unde reprezentanții europeni au fost informați despre responsabilitatea politică, administrativă și penală a celor din opoziția venezueleană pentru promovarea instabilității politice a națiunii venezuelene și a sistemului său politic.

Fără nici o urmă de îndoială, s-a explicat că decizia Adunării Naționale nu are nici un efect juridic obligatoriu, pentru că nu sunt îndeplinite scenariile stabilite de Constituția Republicii Bolivariene Venezuela de a declara abandonarea atribuțiilor.

Prezența Ambasadorilor și a Șefilor de Misiune europeni acreditați în Venezuela, demonstrează încă o dată recunoașterea deplină în curs a atribuțiilor Puterii Executive.

În cele din urmă, viceministrul pentru Europa, Samuel Moncada, a prezentat recursul de nulitate împotriva Adunării Naționale introdus de către Blocul Parlamentar al Patriei în fața Tribunalului Superior de Justiție, cerând opoziției venezuelene să respecte Carta Magna și organismele Statului venezuelean.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets