Viceministrul Yvan Gil a clarificat realitatea din Venezuela la Parlamentul European

Viceministrul Yvan Gil a clarificat realitatea din Venezuela la Parlamentul European


Caracas, 30 noiembrie 2017 (MPPRE)

Viceministrul pentru Afaceri Externe din Venezuela pentru Europa, Yvan Gil, s-a întâlnit joi cu reprezentanții Parlamentului European (PE), pentru a dezvălui și a discuta despre realitatea țării din America de Sud.

De la Bruxelles, diplomatul a denunțat din nou acțiunile de agresiune care constituie măsurile unilaterale pe care Uniunea Europeană (UE) intenționează să le aplice împotriva Venezuelei.

La rândul său, a afirmat că, deși Venezuela are sprijinul unor europarlamentari, alți deputați s-au aliniat cu ’’unele forțe politice dominante care și-au asumat o poziție de atac și de ignoranță față de voința poporului venezuelean.’’

’’Aceste atacuri trebuie să fie confruntate cu adevărul, și asta am venit să explicăm, ceea ce se întâmplă în Patria lui Bolivar este că, prin intermediul procesului electoral la alegerile pentru Adunarea Națională Constituantă (ANC), s-a restabilit pacea, demonstrând că în Venezuela există un proces politic care se desfășoară în pace totală’’, a subliniat el.

În alt sens, acesta a reamintit faptul că, în contextul Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), peste 120 de State care aparțin Mișcării Țărilor Nealiniate (Mnoal), și-au declarat respingerea utilizării senzațiilor coercitive unilaterale, cu intenția de a răsuci voința poporului. Viceministrul Gil a mulțumit deputaților de stânga din Parlamentul European al Republicii Bolivariene Venezuela, pentru spijinul oferit.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets