Vizita Ministrului pentru Relații Externe Jorge Arreaza în Nigeria: Venezuela și Nigeria convin să recucerească piața petrolieră

Vizita Ministrului pentru Relații Externe Jorge Arreaza în Nigeria: Venezuela și Nigeria convin să recucerească piața petrolieră


Emen.

În cadrul unui turneu internațional efectuat printre popoarele sudului, Ministrul pentru Relații Externe, Jorge Arreaza, a sosit în Nigeria, pentru a semna înțelegeri care să favorizeze ambele națiuni.

Ministrul pentru Relații Externe a fost primit de omologul său nigerian, Geoffrey Onyeama, care a reafirmat angajamentul de a acționa împreună cu Venezuela în vederea surmontării marilor provocări în materie de securitate și a recuceririi pieței petrolului.

“Țările noastre se confruntă cu mari provocări în acest moment, suntem confruntați cu provocări de securitate prin lupta împotriva terorismului, dar suntem confruntați și cu provocarea comună provocată de scăderea drastică a prețului petrolului”, a spus Onyeama în cadrul declarațiilor oferite împreună cu Arreaza.

“Ne diversificăm în domenii precum agricultura, infrastructura și educația. Acordurile pe care le semnăm astăzi sunt strategice întrucât consolidează dialogul și cooperarea dintre țările noastre, creând capacități în domeniul educației și dezvoltării talentelor”, a subliniat.

A precizat că întâlnirea cu diplomatul venezuelan a contribuit la stabilirea unei Comisii Mixte pentru anul în curs, în vederea implementării unui ”plan de acțiune exhaustiv” în beneficiul popoarelor.

“Vom sprijini Guvernul Venezuelei, vom stimula sporirea relațiilor noastre comerciale și sperăm ca pacea și stabilitatea să domnească în curând în țară, întrucât Venezuela deține mari capacități și resurse care credem că trebuie să se afle în serviciul poporului venezuelan”, a adăugat Ministrul de Externe Geoffrey Onyeama, în timp ce a mulțumit pentru vizita efectuată de Arreaza.

La rândul său, Ministrul de Externe al Nigeriei, Geoffrey Onyeama, a reafirmat angajamentul de a acționa împreună cu Venezuela în vederea surmontării marilor provocări în materie de securitate și în vederea recuceririi pieței petrolului, cu ocazia primirii în această luni, a Ministrului pentru Relații Externe, Jorge Arreaza, care a efectuat Turneul Demnității Sud – Sud în statele Africii.

În momentul în care a ajuns pe teritoriul nigerian, Ministrul pentru Relații Externe Arreaza a fost întâmpinat de asemenea de Ambasadorii Cubei, Siriei și Palestinei cu care a avut o întâlnire de lucru.

Sursa:
http://www.elmundo.com.ve/noticias/petroleo/industria/venezuela-y-nigeria-acuerdan-recuperar-el-mercado-petrolero/

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets