VOM AJUTA POPORUL NEPALULUI CÂT ARE NEVOIE


Vineri pleacă spre Nepal un grup de 49 de colaboratori,  din brigada nr. 41 a Contingentului Internațional specializat în  lupta  contra Dezastrelor și Marilor Epidemii Henry Reeve.

În primele ore ale dimineții de vineri pleacă spre Nepal brigada nr. 41 a Contingentului Internațional Specializat ”Henry Reeve”. Grupul este format din 49 de colaboratori / din care 25 medici de diferite specialități –  va acorda ajutor după cutremurul  care a lovit această țară la 25 aprilie.

La plecarea colaboratorilor – când a fost  înmânat și drapelul brigăzii – Marcia Cobas, viceministrul  Sănătății Publice,  a spus că este mândră de răspunsul dat  de acest grup, ”în 24 de ore au fost  pregătiți specialiștii și echipamentul”.

Ea a mai spus că duc în Nepal un spital de campanie care  include  serviciile unei unități de chirurgie, sterilizare,  unitate de  terpie intensivă, aparaturăde diagnostic (raze X, laborator semiautomatizat și ultrasunete), precum și  arii de consultații și servicii de recuperare, una din miisiunile cele mai importante de îndeplinit în următoarele zile.

De asemenea, a evidențiat că din comunicările funcționarilor  din Ministerul de Externe,  care lucrează în țara asiatică pregătind  condițiile pentru sosirea brigății,  există mari așteptări în rândul populației Nepalului pentru sosirea spitalului cubanez.

Această călătorie este prima misiune a neurochirurgului Norbey Jorge Rodriguez de la Paz, de 43 de ani. În ciuda  multor griji pentru membrii familiei, doctorul  afirmă  că aceasta îi înțelege munca. ”Familia mea acceptă, eu sunt filantrop înainte de toate, și asta nu pentru bani, ci fiindcă sunt medic și trebuie să merg să fac bine oriunde este nevoie de mine”.

”Este o onoare să duc mai departe misiunea contingentului și să fiu selecționat pentru această misiune”, a spus la rândul său medicul TI de război Jose Antonio Gonzalez, singurul colaborator al brigăzii de această specialitate.

Opinii similare  și-au exprimat asistenții licențiași în Infirmierie Osmin Ortega Becerra și Yoel Rogriguez Torres, ambii  din provincia Pinar del Rio și care care au experiența misiunii din Pakistan. Au asigurat că vor ajuta poporul Nepalului  oricât va avea nevoie.

La plecare a fost prezent  ministrul Sănătății, doctor Roberto Morales Ojeda, Ana Teresita  Gonzalez Fraga, viceministru de Externe și alți funcționari din Ministerul Sănătății Publice.

Arianna Ceballo Gonzalez / Granma)

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets