Zapatero ratifică angajamentul de a contribui la dialogul dintre Guvern și opoziția venezueleană

Zapatero ratifică angajamentul de a contribui la dialogul dintre Guvern și opoziția venezueleană


Santo Domingo, 18 ianuarie 2018 (Correo del Orinoco)

Fostul președinte al Guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, și-a exprimat joi angajamentul de a contribui în continuare la procesul de dialog dintre Guvernul venezuelean și opoziție, pentru a garanta ceea ce este o nevoie pentru popor, pacea.

Din Republica Dominicană a declarat că a fost convocată joi o întâlnire pentru a continua negocierile între ambele sectoare, în căutarea unui acord de pace și coexistență, dar nu a fost posibil, având în vedere că opoziția nu a participat la întâlnire.

’’Cei care suntem angajați cu această sarcină de mult timp, Guvernul și președintele Republicii Dominicane, miniștrii de externe care sunt aici și însoțitorii, ca o expresie a solidarității față de poporul din Venezuela, avem o obligație, avem un agajament, această datorie de a înțelege că această coexistența poate fi exprimată decât prin acord și singura destinație pentru Venezuela este pacea’’, a spus acesta în cadrul unei conferințe de presă.

A subliniat faptul că situația din Venezuela necesită efort maxim, responsabilitate maximă, astfel că a făcut apel la comunitatea internațională, la toate guvernele, la Uniunea Europeană, pentru a fi la înălțimea responsabilității pe care o reprezintă și să contribuie ca Guvernul și opoziția să ajungă la un acord.

’’Fac apel la Guvern, la opoziție să își asume această responsabilitate, noi o vom face fără oprire, pot fi siguri că din punctul meu de vedere, după ce am lucrat intens la această sarcină, timpul presează, fiecare zi care trece poate destabiliza mai mult un orizont de pace, și de aceea nu ne vom opri’’, a spus el.

Zapatero a mulțumit guvernului Republicii Dominicane pentru efortul său, pentru ca Venezuela să ajungă la un viitor de speranță.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets