ZECE ZILE SUB REPLICILE SOLIDARITĂȚII


Foto: Yaimí Ravelo

Foto: Yaimí Ravelo

Întoarcerea în țară a brigăzii de salvare care s-a aflat în Ecuador pentru a presta servicii de asistență celor afectați de cutremur.
Autor: Lauren Céspedes Hernández | lauren@granma.cu
28 aprilie 2016 01:04:58

Foto: Yaimí Ravelo

Foto: Yaimí Ravelo

Brigada cubaneză de Salvare și prim-ajutor care a plecat spre Ecuador pentru a-i asista pe sinistrații cutremurului devastator produs în zona de coastă, s-a întors miercuri seara în țară.

La Aeroportul Internațional Jose Marti au fost primiți de Marcia Cobas, membru al CC al PCC și vice-ministru al Sănătății Publice, și generalul de brigadă din Minsiterul de Interne Jose Luis Mesa Silva, Grupul care s-a întors este compus din 29 de salvatori care au fost acolo împreună cu cadrele medicale din
Contingentul Internațional de Medici SpecialiZați în Dezastre și Mari Epidemii Henry Reeve, și timp de 10 zile au prestat servicii tehnice și medicale.

În cuvintele de bun-venit Cobas a subliniat importanța acestei misiuni unde pentru prima dată s-au unit într-un singur bloc două forțe: ”cea a personalului sanitar și cea a ofițerilor din Ministerul de Interne, care nu sunt decât poporul în uniformă.”

Foto: Yaimí Ravelo

Foto: Yaimí Ravelo

Au fost zilele solidarității scurte dar intense, în care experiența colaboratorilor sanitari s-a întărit cu disciplina și rigoarea tehnicienilor salvatori.
La rândul său, colonelul Luis Carlos Guzman Matos, șeful corpului de pompieri din Cuba, în numele conducedrii Ministerului de Interne, a felicitat echipa pentru munca realizată și a recunoscut că ” din nou numele Cubei s-a înălțat cu dovezile de solidaritate și altruism”.

Colonelul Lazaro Herrera Hernandez, șeful detașamentului de salvatori, și-a exprimat mândria de a se întoarce în Patrie cu certitudinea datoriei împlinite.
Salvatorii își împărtășesc trăirile din puținele zile cât au fost departe de țară și scenele emoționante pe care cu siguranță nu le vor uita niciodată.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets