Ziua de naștere a Comandantului Suprem al Revoluției Bolivariene, Hugo Chávez Frías


CFCaracas, 28 iulie 2016 (MPPRE).- 28 iulie este ziua în care ne amintim de trecerea prin lume, a acelui suflet mare, visător și legat de cei aflați în nevoi, de Comandantul Suprem, Hugo Chávez Frías.

În el s-au reunit motivația studiului și respectul către cele mai diverse instituții, cu dragoste pentru cetățenii excluși tradițional din motive economice, etnice sau sociale.

Acest important lider mondial s-a născut la data de 28 iulie 1954, acum 62 de ani, în satul Sabaneta, Statul Barinas, într-o familie umilă, ai cărui părinți erau educatori.

Fără arme sau cavalerie, a luptat pentru această patrie grandioasă, mai grandioasă și mai unită în absența sa și mai puternică în numele său, în omagiul și memoria sa.

Curajul ideilor sale transced moartea, este prezent în sute de documetare și cărți care s-au publicat și produs cu discursurile sale, cu victoriile și succesele Revoluției Bolivariene.

O multitudine de texte s-au scris cu testimonialele beneficiarilor programelor, numite de el misiuni sociale, prin care a redat vederea orbilor prin intermediul Misiunii Miracol; a reușit ca analfabeții să citească, cu sprijinul profesorilor voluntari și a dat mâncare înfometaților în cantine.

Comandantul speranței

Hugo Chávez Frías intră în Academia Militară a Venezuelei în 1971 și pe parcursul șederii sale în această instituție își dezvoltă interesul său pentru cunoștiințele politice și sociale ale Patriei sale, ajungând, în anul 1982, să fie unul dintre fondatorii Mișcării Bolivariene Revoluționare 200 (MBR200).

Această mișcare militară, integrată din ofițeri de rang mediu, este de mare importanță în istoria contemporană a Venezuelei. Fundamentele sale ideologice s-au inspirat din gândirea Eliberatorului Simón Bolívar, a lui Simón Rodríguez și a lui Ezequiel Zamora.

La data de 4 februarie 1992, acești tineri ofițeri ai mișcării MBR200 au inițiat o rebeliune civico-militară, care primește sprijin popular ca urmare a nemulțumirii din 27 februarie 1989, când are loc așa-numitul Caracazo, împotriva mișcărilor neoliberale și corupției Guvernului lui Carlos Andrés Pérez, care s-a soldat cu peste 300 de morți și dispăruți.

În fața istoriei, înfrângerea de la 4 februarie se transformă într-un triumf și returnează într-o manieră copleșitoare speranța poporului venezuelean după 40 de ani de dezamăgiri ale politicilor neoliberale.

Au fost zile fatidice în care Comandatul Suprem nu și-a pierdut credința și nici poporul un și-a pierdut credința în el. Obține o convingătoare victorie electorală în anul 1998 și convoacă o Adunare Constituantă pentru refondarea Republicii.

Datorită modelului său inedit de guvern, în care oamenii sunt subiectul și obiectul tuturor preocupărilor politice, în care poporul își asumă de fiecare dată mai mult rolul de protagonist în administrarea resurselor, leadershipul Președintelui Chavez este recunoscut la nivel internațional pentru opera și persoana sa.

Din 5 martie 2013, Comandantul Suprem ”zboară înalt și suflă puternic” peste Patria sa Venezuela și peste Patria Grandioasă la a cărei măreție a contribuit. La acel moment, fiica sa Maria Gabriela a fost cea care a rostit aceste cuvinte și l-a numit ”gigant”, reiterându-i dragostea și admirația sa. Acum, fiind un cavaler al vântului este aproape de toți cei care îl iubesc, fără cercuri sau inele de securitate. Figura sa merge acum sub ploaie sau sub sore, prin toată America Latină și este alături de oamenii de bine în luptele în care se vorbește despre emancipare și de justiție, de Patrie și de suveranitate. La mulți ani, Comandante!

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets